Ik ben een Fries in hart en nieren. Dat uit zich in mijn liefde voor de watersport, maar ook in mijn doorzettingsvermogen. Daarnaast ben ik een vakidioot. Als personenschade-advocaat sta ik voor de zwakkere partij op de bres. Staande op die bres voel ik mij helemaal in mijn element.

Na mijn studie in Leiden ben ik advocaat geworden bij een groot kantoor te Rotterdam. Dat was in 1989. Door toeval kwam ik in aanraking met een personenschadezaak. Ik vond dat een interessante zaak. Gaandeweg behandelde ik er steeds meer. Mijn praktijk paste toen echter niet meer in het profiel van het grote kantoor. Vanaf januari 1998 voer ik de praktijk onder eigen naam. Ik ben trots op de ontwikkeling die het kantoor heeft doorgemaakt en ook op de goede reputatie die het heeft opgebouwd.

Naast de praktijkvoering verleen ik regelmatig medewerking aan congressen en wetenschappelijke publicaties. Ik ben als docent verbonden aan diverse onderwijsinstellingen, waaronder de Grotius Academie te Nijmegen. Regelmatig geef ik lezingen over diverse onderwerpen op het terrein van de personenschade.

In 2004 ben ik NMI Mediator geworden. Dat geeft een extra dimensie aan de praktijk. Deze afwisseling in werkzaamheden en veelzijdigheid verschaft mij veel arbeidsvreugde. De veelzijdigheid is ook karakteristiek voor de personenschadepraktijk.

Ik heb een bijzondere belangstelling voor het vlottrekken van ogenschijnlijk vastgelopen zaken. Voorts is het inventariseren van de schadecomponenten één van mijn specialiteiten. Andere aandachtsgebieden zijn: mediation, internationale schaden, schade van zelfstandigen, overlijdensschade, arbeidsongeschiktheidkwesties en zogenaamde medische missers.

In verband met de globalisatie in het algemeen en de Europese eenwording in het bijzonder is het nuttig om lid te zijn van de Pan European Organisation of Personal Injury Lawyers (PEOPIL). Met gepaste trots kan ik melden dat ik de PEOPIL General Board Member ben voor Nederland.

Heb ik nog tijd? Jazeker! Niet alleen voor mijn gezin, maar ook voor een goed glas wijn. Verder doe ik aan judo. Ik heb inmiddels de zwarte band en ben ook actief als scheidsrechter op judotoernooien.


Maarten Tromp Advocaten
  • Maarten Tromp
  • Eva Spijkerman
  • Madelon van Weert
  • Gerda Voerman

Postbus 30131,
3001 DC Rotterdam

Tel.  010 - 205 66 10
Fax. 010 - 205 53 25
secretariaat(at)maartentromp.nl


Mr Maarten Tromp
Peopil - Pan European Organisation of Personal Injury Lawyers LSA - Vereniging van Letselschade Advocaten ASP - De vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade The American Association for Justice
Werkgroep Artsen Advocaten LSA Kieswijzer

Twitter  Twitter
LinkedIn  LinkedIn
LinkedIn  Mijn CV


Mr Eva Spijkerman
Peopil - Pan European Organisation of Personal Injury Lawyers Werkgroep Artsen Advocaten
Bio  Mijn CV

   Printvriendelijke versie
 This site in English


Alle werkzaamheden worden verricht op grond van een overeenkomst van opdracht met Maarten Tromp Advocaten BV.