Ons kantoor houdt zich bezig met Aansprakelijkheid & Verzekeringen in het algemeen en met Personenschade in het bijzonder. Voor alles wat met aansprakelijkheid, schade of verzekeringen te maken heeft kan men bij ons terecht. Voorts kan men bij Maarten Tromp Advocaten terecht voor mediation.

Verzekeringen: regreskwesties

Het kan voorkomen dat dezelfde schade onder meerdere polissen van verschillende verzekeraars is gedekt. Als de ene verzekeraar heeft uitgekeerd, kan onder omstandigheden verhaal worden gezocht op de andere verzekeraar voor die uitkering.

Soms ontstaat dan discussie. Als daar ook nog een polisdispuut bijkomt, dan is een verzekerde al snel het spoor bijster. Wij dienen dan gaarne van advies.


Voorbeelden

  • Als bij een ongeval meerdere auto's zijn betrokken en discussie bestaat over de aansprakelijkheid, dan kunnen de inzittenden van een auto de opgelopen schade verhalen op de WAM-polis van het eigen voertuig. Bij later gebleken aansprakelijkheid van een andere auto, kan de eigen WAM-verzekeraar regres nemen op de andere WAM-verzekeraar.
  • Als iemand tijdens vakantie een ongeval overkomt en letsel oploopt, zal veelal een aanspraak bestaan onder de reisverzekering. Als er voor het ongeval een aansprakelijke derde is aan te wijzen, heeft de reisverzekeraar voor de uitgekeerde bedragen een regresrecht op de aansprakelijke verzekeraar.

Maarten Tromp Advocaten
  • John van der Wouden, advocaat
  • Maarten Tromp, advocaat
  • Eva Spijkerman, advocaat
  • Jordy Knaap, juridisch mededewerker
  • Madelon van Weert, secretaresse
  • Gerda Voerman, secretaresse
  • Louise van Garderen, secretaresse

Maarten Tromp Advocaten Postbus 30131,
3001 DC Rotterdam

Tel.  010 - 205 66 10
Fax. 010 - 205 53 25
secretariaat(at)maartentromp.nl


Mr John van der Wouden
Peopil - Pan European Organisation of Personal Injury LawyersLSA - Vereniging van Letselschade AdvocatenWerkgroep Artsen AdvocatenLSA KieswijzerMr Maarten Tromp
Peopil - Pan European Organisation of Personal Injury LawyersLSA - Vereniging van Letselschade AdvocatenWerkgroep Artsen AdvocatenASP - De vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van PersonenschadeLSA KieswijzerMr Eva Spijkerman
Peopil - Pan European Organisation of Personal Injury LawyersWerkgroep Artsen Advocaten
Alle werkzaamheden worden verricht op grond van een overeenkomst van opdracht met Maarten Tromp Advocaten BV.

 This site in English