Ons kantoor houdt zich bezig met Aansprakelijkheid & Verzekeringen in het algemeen en met Personenschade in het bijzonder. Voor alles wat met aansprakelijkheid, schade of verzekeringen te maken heeft kan men bij ons terecht. Voorts kan men bij Maarten Tromp Advocaten terecht voor mediation.

Schade: shockschade

Men kan ook geestelijk letsel oplopen. Bijvoorbeeld door een directe of indirecte confrontatie met een ernstig ongeval van een ander. Men spreekt dan van shockschade. Een familierechtelijke relatie met die ander is niet vereist. Wel is ernstig geestelijk letsel (een shock) vereist. Wanneer er een familierechtelijke relatie bestaat tussen het slachtoffer en degene die met het ongeval wordt geconfronteerd, zal daarvan wellicht eerder sprake zijn dan wanneer er geen familierechtelijke relatie bestaat.


Voorbeelden

  • Een moeder wordt van haar huis weggeroepen omdat haar dochter vlak voor het huis is aangereden. De moeder rent de straat op en ziet haar overleden dochter in shockerende toestand op straat liggen. De moeder is zo geschrokken dat zij een jaar lang niet kan werken en zich onder psychiatrische behandeling heeft moeten stellen. De moeder heeft een aanspraak op vergoeding van de shockschade.

Maarten Tromp Advocaten
  • John van der Wouden, advocaat
  • Maarten Tromp, advocaat
  • Eva Spijkerman, advocaat
  • Jordy Knaap, juridisch mededewerker
  • Madelon van Weert, secretaresse
  • Gerda Voerman, secretaresse
  • Louise van Garderen, secretaresse

Maarten Tromp Advocaten Postbus 30131,
3001 DC Rotterdam

Tel.  010 - 205 66 10
Fax. 010 - 205 53 25
secretariaat(at)maartentromp.nl


Mr John van der Wouden
Peopil - Pan European Organisation of Personal Injury LawyersLSA - Vereniging van Letselschade AdvocatenWerkgroep Artsen AdvocatenLSA KieswijzerMr Maarten Tromp
Peopil - Pan European Organisation of Personal Injury LawyersLSA - Vereniging van Letselschade AdvocatenWerkgroep Artsen AdvocatenASP - De vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van PersonenschadeLSA KieswijzerMr Eva Spijkerman
Peopil - Pan European Organisation of Personal Injury LawyersWerkgroep Artsen Advocaten
Alle werkzaamheden worden verricht op grond van een overeenkomst van opdracht met Maarten Tromp Advocaten BV.

 This site in English