Ons kantoor houdt zich bezig met Aansprakelijkheid & Verzekeringen in het algemeen en met Personenschade in het bijzonder. Voor alles wat met aansprakelijkheid, schade of verzekeringen te maken heeft kan men bij ons terecht. Voorts kan men bij Maarten Tromp Advocaten terecht voor mediation.

Aansprakelijkheid: sport- en spelsituaties

Tijdens het beoefenen van een sport of het spelen van een spel kunt u zich blesseren. Soms gebeurt dat door toedoen van een ander. Mogelijk kunt u dan die ander aansprakelijk stellen voor de schade.

Bij sport- en spelsituaties is niet zo snel sprake van aansprakelijkheid. De gedachte daarachter is dat de deelnemers tot op zekere hoogte gevaarlijke gedragingen van elkaar hebben te verwachten. Als echter sprake is van letsel ten gevolge van een grove overtreding, die men niet hoeft te verwachten, dan kan men wel aanspraak maken op schadevergoeding. Ook als letsel wordt toegebracht nadat het spel is stilgelegd of beëindigd, behoort schadevergoeding tot de mogelijkheden.


Voorbeelden

  • Bij een midgetgolfspel zwaait een van de spelers met zijn golfstick naar achteren. Hij raakt daarbij het linkeroog van een medespeler, die stond te wachten op zijn beurt. In zo'n spelsituatie moet rekening worden gehouden met gevaarlijke, slecht gecoördineerde en verkeerd getimede handelingen. Er is dan geen sprake van aansprakelijkheid.
  • Een voetballer wordt van achteren getackeld, terwijl hij de bal allang kwijt is. De voetballer hoefde dat niet te verwachten, ook niet binnen de spelregels. De voetballer kan aanspraak maken op een schadevergoeding.
  • Tijdens een judotraining wordt door de leraar een stopcommando gegeven. Toch wordt daarna nog door een deelnemer een worp ingezet. Een andere deelnemer loopt daardoor een whiplashtrauma op. Deze kan zijn schade verhalen, omdat hij na het signaal van de leraar de worp niet meer hoefde te verwachten.

Maarten Tromp Advocaten
  • John van der Wouden, advocaat
  • Maarten Tromp, advocaat
  • Eva Spijkerman, advocaat
  • Jordy Knaap, juridisch mededewerker
  • Madelon van Weert, secretaresse
  • Gerda Voerman, secretaresse
  • Louise van Garderen, secretaresse

Maarten Tromp Advocaten Postbus 30131,
3001 DC Rotterdam

Tel.  010 - 205 66 10
Fax. 010 - 205 53 25
secretariaat(at)maartentromp.nl


Mr John van der Wouden
Peopil - Pan European Organisation of Personal Injury LawyersLSA - Vereniging van Letselschade AdvocatenWerkgroep Artsen AdvocatenLSA KieswijzerMr Maarten Tromp
Peopil - Pan European Organisation of Personal Injury LawyersLSA - Vereniging van Letselschade AdvocatenWerkgroep Artsen AdvocatenASP - De vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van PersonenschadeLSA KieswijzerMr Eva Spijkerman
Peopil - Pan European Organisation of Personal Injury LawyersWerkgroep Artsen Advocaten
Alle werkzaamheden worden verricht op grond van een overeenkomst van opdracht met Maarten Tromp Advocaten BV.

 This site in English